Участие на студентите от специалност Приложна лингвистика – английски и френски език в поетичен хайку-пикник по повод седмицата на франкофонията

За втора поредна година студентите от специалност Приложна лингвистика английски и френски език взеха участие в поетичен хайку-пикник, за да отпразнуват седмицата на франкофонията в сряда, 20 март 2019 г. С много балони, веселие и пикник от специалитети на френската кухня, студентите писаха стихове хайку по темата за четирите елемента. Освен гл. ас. д-р Мария Чанкова, която организира събитието с помощта на Френския институт, гр. София и Френския център – Благоевград, гости на събитието бяха проф. Димитър Веселинов и Жюлиана Монкондуи, стажантка по френски език в ЕГ Благоевград.

Паралелно с честванията по повод на седмицата на франкофонията, някои от студентите се състезаваха в международен конкурс по френски език Plume d’Or (Златното перо), организиран от асоциация „Défense de la langue française” (Защита на френския език) и проведен от Френски център – Благоевград.